Blog > Komentarze do wpisu

Kruche rogaliki z kremem p漮issière

Krem p漮issière to francuski szlachetny budy, klasycznie z dodatkiem 鈍ie瞠j wanilli, ale znany r闚nie w innych wariacjach smakowych. Idealny jako podstawa deser闚 lub do lekkich tart, stworzony do duet闚 z owocami, zw豉szcza owocami lata - truskawkami, malinami, jagodami. 安ietnie nadaje si r闚nie do nadziewania drobnych wypiek闚 kruchych lub dro盥穎wych. U mnie ukryty w kruchych, uroczych rogalikach - polecam do kawy i herbaty:)

SKxDNIKI (na 16 sztuk):

KREM:
3 鄴速ka
50g cukru
1 laska wanilii
2 造磬i m彗i pszennej
2 造磬i semoliny
300ml mleka

草速ka wymiesza z cukrem i ziarnami wanilii. Doda obie m彗i - wymiesza. Mleko zagotowa z kor waniliow. Z gotuj帷ego si usun望 kor. Wla przygotowan mieszank ci庵le mieszaj帷. Zagotowa na wolnym ogniu i nie przestaj帷 miesza gotowa oko這 2 minut. Przykry foli aluminiow i odstawi do ca趾owitego ostudzenia.

CIASTO:
100g m彗i pszennej
100g m彗i krupczatki
100g lekko ocieplonego mas豉
50g cukru pudru
1 鄴速ko
2 造磬i g瘰tej kwa郾ej 鄉ietany 18%

Wszystkie sk豉dniki szybko zagnie嗆 na jednolite ciasto, owin望 foli i sch這dzi 1,5-2h w lod闚ce.

Po tym czasie ciasto podzieli na dwie cz窷ci. Ka盥 cienko rozwa趾owa (ok. 2mm), podsypuj帷 m彗, w kszta速 ko豉. Ko這 podzieli promieni軼ie na 8 tr鎩k徠闚. Na szerszy brzeg ka盥ego z nich na這篡 po dwie 造瞠czki ostudzonego kremu, zawin望 w stron 鈔odka ko豉 i wygi望 w kszta速 rogala. Uk豉da na blasze wy這穎nej papierem do pieczenia.

PIECZENIE: 180st, oko這 25min (do zarumienienia)

Lekko przestudzone obsypa cukrem pudrem. Podawa 鈍ie瞠, ale ca趾owicie ostudzone.





Polub SMoK na fb:):
S這dka magia od kuchni


毒鏚這: www.foodmag.pl; lekko zmodyfikowany

pi徠ek, 19 kwietnia 2013, czarownie

Polecane wpisy

Komentarze
Go嗆: iro, *.rfc.pl
2013/06/30 22:02:47
B璠 piek豉 , wygl康aj smakowicie ...Pozdrawiam .
















REKLAMA MIEJSCE NA TWOJ REKLAM


Wy郵ij wiadomo嗆
czarownie@gazeta.pl







Durszlak.pl



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚



myTaste.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl


rondel