Blog > Komentarze do wpisu

Babka mi皻owo-czekoladowa

Nie zabraknie te nieco mniej tradycyjnej ods這ny wielkanocnej babki - tym razem babka w moim ulubionym smakowym duecie mi皻a i czekolada. Smak mi皻y nie narzuca si, gra raczej role drugoplanow, gwiazdami jest mn鏀two czekoladowych kawa趾闚 zatopionych w delikatnym, mi瘯kim cie軼ie. Zdecydowanie nie tylko na 鈍i皻a. Polecam:)

Zg豉szam do 鈍i徠ecznej akcji:



SKxDNIKI:

3 jajka
120g cukru
1 cukier wanilinowy

150ml oleju
150ml likieru mi皻owego
1,5 造瞠czki kropli mi皻owych (aptecznych; r闚nie pod nazw "nalewka mi皻owa", ja mam firmy Herbapol)

170g m彗i pszennej
150g skrobi ziemniaczanej
1 造瞠czka proszku do pieczenia
150g czekolady gorzkiej pokrojonej w kawa趾i
odrobina barwnika spo篡wczego zielonego (opcjonalnie)

Jajka utrze z cukrem na puszyst mas (oko這 3 minuty). Ci庵le miksuj帷 wlewa powoli olej i likier oraz krople mi皻owe i barwnik. Przesia do masy m彗i z proszkiem do pieczenia. Wymiesza mikserem.
Doda czekolad, ponownie wymiesza
Ciasto przelewa do formy babkowej wysmarowanej t逝szczem i wysypanej bu趾 tart.

PIECZENIE: 170st, oko這 50-60minut (do suchego patyczka)

Babka jest pyszna oblana czekolad roztopion w k徙ieli wodnej:) Mo積a j r闚nie opr鏀zy cukrem pudrem.

Przechowywa w temperaturze pokojowej, owini皻 foli spo篡wcz.


S這dka magia od kuchni

鈔oda, 13 marca 2013, czarownie

Polecane wpisy

Komentarze
2013/03/13 09:29:43
chyba i ja wezm si za 鈍i徠eczne wypieki... potem 2 dni i po 鈍i皻ach a tyle smak闚 nawet nie wypr鏏owanych...
-
2013/03/13 09:54:17
Wygl康a pysznie. Gratuluje.

P.S. Zapraszam r闚nie na mojego bloga kulinarnego
-
2013/03/13 10:01:40
oj, faktycznie, ci篹ko si w 鈍i皻a, a nawet przed 鈍i皻ami zmie軼i ze wszystkim co by si chcia這 wypr鏏owa
no, nic, za rok znowu b璠 鈍i皻a
ja ju mam w ulubionych zak豉dk z przepisami na.... Bo瞠 Narodzenie:)
















REKLAMA MIEJSCE NA TWOJ REKLAM


Wy郵ij wiadomo嗆
czarownie@gazeta.pl







Durszlak.pl



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚



myTaste.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl


rondel